Zonnepanelen bij Gouds Energie

Zonnepanelen: uw eigen opgewekt energie !

Met zonnepanelen maakt u van uw woning uw eigen energiecentrale. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Wanneer u zonnepanelen overweegt, heeft u vaak veel vragen. Is uw dak wel geschikt, welk type zonnepanelen heeft u nodig, en welke opbrengst kunt u verwachten? GoudsEnergie heeft antwoord op al uw vragen, en kan u op verschillende manieren van dienst zijn met zonnepanelen.

Actie: korting van € 250,- op de aanschafprijs!

Hoe werken zonnepanelen?

Met zonnepanelen kan zonlicht direct in elektriciteit worden omgezet. Een zonnepaneel bestaat uit vele kleine zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. Elke zonnecel is opgebouwd uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal, waartussen door het zonlicht- een spanningsverschil ontstaat. Dit proces noemen we het fotovoltaïsch effect. Een zonnepaneel wordt daarom ook vaak een ‘pv-paneel’ genoemd, naar het Engelse ‘photovoltaics’. De opgewekte zonne-energie wordt vervolgens doorgegeven aan het elektriciteitsnet met behulp van een omvormer.

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Veel huizen zijn geschikt voor zonnepanelen. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of u in een vrijstaande woning, twee-onder-een-kapwoning of tussenwoning woont. Daarnaast kunnen zonnepanelen zowel op een plat dak als op een schuin dak worden geïnstalleerd. Alleen rieten daken zijn niet geschikt. Ook is het belangrijk dat u de woning bezit. Bij huren moet u altijd toestemming vragen aan de verhuurder. 

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Hoe hoger het Wattpiek van uw zonnepanelen, hoe meer kWh deze op kunnen wekken. Bij GoudsEnergie vindt u drie zonnepaneelpakketten met drie hoogwaardige soorten zonnepanelen. Dit zijn allemaal kristallijnen zonnepanelen, die het hoogste vermogen per vierkante meter opwekken. Wel zijn er subtiele verschillen in wattpiek, afmetingen en garantieduur. Maar welke zonnepanelen u ook kiest, bij GoudsEnergie bent u verzekerd van zonnepanelen van hoge kwaliteit en een lange levensduur. Op alle zonnepanelen zit een garantie van tenminste 12 jaar.

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een flinke investering. Daarom snappen wij dat u vooraf nauwkeurig wilt weten wat de precieze kosten van zonnepanelen zijn. Op de vraag wat zonnepanelen kosten, is echter geen eenduidig antwoord mogelijk. De kosten verschillen namelijk flink per situatie. Het ene gezin heeft bijvoorbeeld een grotere energiebehoefte dan het andere, en heeft dus meer zonnepanelen nodig. Ook de kosten per zonnepaneel variëren. De prijs is onder meer afhankelijk van het merk, het vermogen (uitgedrukt in wattpiek) en de afmetingen. Duurdere zonnepanelen leveren over het algemeen meer rendement op, waardoor u de hogere aanschafkosten later terugverdient. Kijk bij het maken van uw keuze dus niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar de te verwachten opbrengst. Voor de aanschaf van 10 zonnepanelen kunt u rekenen op een investering van tussen de € 2950,- en € 5000,- euro.

#