Airconditioning bij Gouds Energie

Airconditioning: uw eigen tempratuur beheren!

Een airconditioning is niet meer weg te denken uit ons vaak vochtige en klamme zomerseizoen. Airconditioning’s koelen en filteren niet alleen de lucht, wat wellicht nog belangrijker is, is dat de lucht ontvochtigd wordt. Hoe groot is de ruimte? Allemaal vragen waar u rekening mee dient te houden om tot een juiste keuze te komen.

Actie: krijg een korting van € 100,- op de aanschafprijs!

Hoe werkt een airconditioner?

Een airconditioning heeft iets magisch. Hoe kan het dat een apparaat koude produceert, terwijl het in de ruimte en buiten bloedheet is? Inderdaad, het is bijna tovenarij, maar wel gebaseerd op een op zich eenvoudig natuurkundig verschijnsel. Hetzelfde principe zien we terug in de koelkast in onze keuken.

Simpel gezegd produceert een airco geen koude lucht, maar hij koelt de lucht af door de warmte eraan te onttrekken. Hiervoor maakt het systeem gebruik van het natuurkundige feit dat verdamping warmte aan de omgeving onttrekt. Wat verdampt, is de koelvloeistof die door het apparaat stroomt. Terwijl de vloeistof die verdampt en daarmee warmte wegneemt door de koelbuizen stroomt, blaast de ventilator in de binnenunit de gekoelde lucht in de ruimte. De warmtepomp – het principe van de airco

Is mijn huis geschikt voor airconditioning?

Veel huizen zijn geschikt voor airconditioning. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of u in een vrijstaande woning, twee-onder-een-kapwoning of tussenwoning woont. Daarnaast kunnen buiten unit zowel op een plat dak als op een schuin dak worden geïnstalleerd. 

Wat zijn de kosten van een airconditioner

Een airco in de woning zorgt voor een aangename temperatuur wanneer het buiten warm is. En dat niet alleen: je kunt het systeem ook gebruiken voor het verwarmen van de ruimte. Wanneer je een airco gaat aanschaffen, is het slim om je goed te verdiepen welk types je allemaal hebt en welk vermogen je nodig hebt in jouw woning. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Natuurlijk is ook het budget belangrijk. Daarom hebben wij alvast de gemiddelde prijs voor je op een rijtje gezet.

#

Actie: korting van € 100,- op de aanschafprijs!